donderdag 31 oktober 2013

LOVE TO EAT | Eimuffins

Heerlijk voor het ontbijt of als lunch. Ideaal om mee te nemen naar het werk/school et cetera! Dit heerlijke recept is afkomstig uit het kookboek ‘Het voedselzandloper kookboek’ van Pauline Weuring. Een kookboek vol met gezonde recepten dat gebaseerd is op het kookboek van Kris Verburgh. Hij bewees in het boek 'De voedselzandloper' dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. In het boek wordt duidelijk uitgelegd wat voedsel met ons lichaam kan gaan doen. Een aanrader voor als je ge├»nteresseerd bent in gezonde voeding!

Ingredi├źnten:
- 6 eieren
- 100 gram kerstomaatjes
- 50 gram verse doperwten
- 2 lente-uitjes
- Handje peterselie
- 40 gram geraspte belegen kaas
- Peper en zout


Benodigdheden:
- Muffinvorm


Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.


Was de tomaatjes en snijd deze in vieren. Snijd de lente-ui in ringetjes. Hak de groene kruiden fijn.


Vet een muffinvorm in met wat bakspray. Verdeel de tomaatjes, de doperwten en de lente-uitjes over de bodem van de muffinvorm. Klop de eieren luchtig en voeg de gehakte peterselie en bieslook toe. Meng de geraspte kaas door de eieren en breng de eimassa verder op smaak met peper en zout. Giet de eivulling over de groentes in de muffinvorm.


Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin vanboven zijn. Laat ze iets afkoelen in de oven. Geniet er van!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen