woensdag 24 december 2014

LOVE TO EAT | Christmas smoothie
Morgen is het dan zover: kerst! Daarom nog een last-minute receptje. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of lunch. Deze smoothie is gemaakt van blauwe bessen, banaan, sinaasappelsap en jawel.. spinazie! Decoreer de smoothie met een zelfgemaakte kerstboom chocolaatje  en superfoods. Serveer de smoothie voor een feestelijke touch in een champagne- of wijnglas! Have fun :-)

Ingrediƫnten (voor ongeveer 2-3 wijnglazen)
- 150 gram blauwe bessen
- 1 banaan
- 1,5 handje spinazie
- sap van 1 sinaasappel
- 1 reep chocolade (meer dan 70% cacao, liefst zonder suiker en melk)
- twee handjes superfoods (kokos, cranberry's, cacaonibs, moerbeien..)

Pers 1 sinaasappel uit. Doe het sap samen met het fruit en de spinazie in de blender, keukenmachine of in een kom (en pureer dit met een staafmixer). Blend tot er een egale massa ontstaat. Zet het in de koelkast. Smelt de chocolade en schep de gesmolten chocolade in een spuitzak. Teken met de chocolade kerstbomen (of sterren/andere figuren) op een vel bakpapier. Zorg ervoor dat je er een stokje bij aantekent, zodat je hem in de smoothie kunt steken. Leg het vel met de figuren voorzichtig in de koelkast. 
Giet (wanneer de chocolade hard is geworden) de smoothie in een glas, decoreer met superfoods en steek het chocolaatje er in. Zet het glas op een servetje en leg er een lepeltje bij. Klaar om te serveren! 

Het recept is afkomstig uit het smoothie boek '70 groene smoothies' van Marjolijn van der Velde. Hier te koop!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten