donderdag 5 september 2013

LOVE TO EAT | Dadelbonbons part 2


Zoals belooft: de eerste recepten van mijn verjaardag online. Een heerlijke traktatie: dadelbonbons part 2! Op 15 augustus heb ik de dadelbonbons omhult met chocolade online gezet. Het leuke van dit recept: je kunt er eindeloos mee variëren. Ditmaal dadelbolletjes omhult met noten of kokos. Wat zijn ze lekker!

De benodigdheden: 

  • 250 gram ontpitte dadels
  • sap van een halve citroen
  • geraspte kokos
    of
  • gemengde noten (naturel, onbewerkt!)
Hoe te maken?
Snij de dadels doormidden en haal de pitten eruit. Pureer de dadels met 1-2 eetlepels citroensap in de keukenmachine tot een plakkerig, maar nog wel stevig mengsel. Maak van het dadelmengsel 15 kleine balletjes en leg deze op een bord.

Bonbons met kokos:
Rol de dadelballetjes in een diep bord over de geraspte kokos en zorg dat de balletjes helemaal bedekt worden met kokos. Klaar om te serveren!

Bonbons met noten:

Maal de noten fijn in een keukenmachine. Leg de gemalen noten in een diep bord. Rol de dadelballetjes over de gemalen noten. Wanneer de dadelballetjes helemaal bedekt zijn, zijn ze klaar om geserveerd te worden!

Een serveertip: leg de balletjes in papieren mini cups of serveer de balletjes in (popcake)zakjes, vastgemaakt met een lintje. Leg de balletjes op een etagère of op een mooi dienblad. Klaar om uit te delen en op tafel te zetten!

Klik hier voor het recept van de chocolade dadelbonbons.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten