zondag 15 september 2013

LOVE TO EAT | Taartweekend | Raw chocolate cake


Een chocoladetaart zonder suiker, zonder gluten en zonder lactose. En dan ook nog lekkerder dan de normale chocoladetaart. Zonder schuldgevoel een taartje eten. Puur genieten van de natuurlijke ingrediënten. Zo zou elke taart moeten zijn!

Benodigdheden bij springvorm van 25 cm.
 


Voor de bodem:
200 gram ontpitte dadels
150 gram amandelen (onbewerkt!)
Snufje zout


Voor de chocolade crème:
2 avocado’s
6 eetlepels cacao
4 eetlepels kokos olie
Honing
1 theelepel vanille poeder


Hoe te maken?

De bodem:
Maal de (geweekte) amandelen fijn in de keukenmachine. Doe daarna de dadels er bij in en maal deze samen met een snufje zout fijn. Schep het ‘beslag’ in de springvorm en druk het goed aan. Dit is de bodem.


De chocolade crème:
Verwarm de kokosolie totdat het vloeibaar is. Dit kan op twee manieren: in een pannetje, of in een schaaltje: doe de kokosolie in een schaaltje, zet dit schaaltje in een grotere schaal met daarin een bodempje met kokend water. Roer met een lepel door de kokosolie totdat het vloeibaar is. Doe dit samen met de avocado’s (uiteraard zonder schil en pit), 6 eetlepels cacao, 1 eetlepel vanille poeder, een paar druppels honing in de blender. Maal het fijn totdat het een mooi beslag vormt. Schep ook dit beslag uit de blender en schep het in de springvorm. Dit vormt de tweede laag. Garneer eventueel, bijvoorbeeld met kokos, cacao nips, frambozen of noten.  


Zet de springvorm in de vriezer. Let op: zorg dat de springvorm recht staat, zodat het beslag gelijk blijft. De taart kan in de vriezer bewaard worden. Na ongeveer 1 uur ontdooien kan de taart geserveerd worden.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten