zondag 15 september 2013

LOVE TO EAT | Taartweekend | Raw blueberry/strawberry cheesecake

Goddelijk! Een ander woord bestaat er niet voor. Deze cheesecakes bevatten alleen natuurlijke ingrediënten, én de taarten zijn suiker-, lactose- en glutenvrij. Dat klinkt al goed in de oren, maar de taarten zijn ook nog eens lekker! Te vergelijken met een kwarktaart, maar dan met meer smaak. Nog een voordeel: als je eenmaal de ingrediënten in huis hebt, is het met een keukenmachine makkelijk en snel om te maken.

Het recept van de raw blueberry cheesecake is afkomstig van Anniek Reijmer. Zij houdt van gezonde voeding: onbewerkt met natuurlijke producten, zonder suiker, lactose en gluten.  Op haar instagram (Anniek0702) houdt ze haar voedingsdagboek bij. Heerlijke en pure recepten. Net zoals deze blueberry cheesecake. Thanks to her! Het leuke van deze recepten: je kunt je eigen twist eraan geven. Nadat de blueberry cheesecake in de smaak was gevallen, heb ik de cheesecake gemaakt met aardbei. Ook deze was goddelijk!

Benodigdheden bij springvorm van 25 cm.


Voor de bodem:
200 gram ontpitte dadels
150 gram amandelen (onbewerkt!)
Snufje zout

Voor de topping:
320 gram rauwe cashewnoten
Sap van 1 citroen
130 gram kokosolie
2 theelepels vanille poeder
4 druppels stevia
2 eetlepels rijststroop

300 gram blauwe bessen
OF
300 gram aardbeien

Hoe te maken?
De bodem:
Maal de (geweekte) amandelen fijn in de keukenmachine. Doe daarna de dadels er bij in en maal deze samen met een snufje zout fijn. Schep het ‘beslag’ in de springvorm en druk het goed aan. Dit is de bodem.

Voor de topping:
Verwarm de kokosolie totdat het vloeibaar is. Dit kan op twee manieren: in een pannetje, of in een schaaltje: doe de kokosolie in een schaaltje, zet dit schaaltje in een grotere schaal met daarin een bodempje met kokend water. Roer met een lepel door de kokosolie totdat het vloeibaar is. Doe de overige ingrediënten (BEVALVE de blauwe bessen of aardbeien!!!) in de keukenmachine en voeg daar de kokosolie aan toe. Maal dit fijn. Schep 2/3 van dit beslag in de springvorm. Dit vormt de tweede laag van de taart.

Voeg de blauwe bessen OF aardbeien bij de overige 1/3 van het mengsel. Maal dit fijn in de keukenmachine. Schep dit beslag in de springvorm: dit vormt de derde laag van de taart.

Garneertip:
- Cheesecake blauwe bessen: lekker om te garneren met blauwe bessen
- Cheesecake aardbei: lekker om te garneren met geraspte kokos, cacao nips en kleine stukjes aardbei.

Zet de springvorm in de vriezer. Let op: zorg dat de springvorm recht staat, zodat het beslag gelijk blijft. De taart kan in de vriezer bewaard worden. Na ongeveer 1 uur ontdooien kan de taart geserveerd worden. 


 
(De raw chocolate pie staat ook online!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten