woensdag 23 oktober 2013

LOVE TO EAT | Lunchbreak: Boekweitpannenkoekjes


Boekweit wordt vaak als graan beschouwd, maar dat is het niet. Boekweit is verwant aan rabarber. Een goede vervanger voor tarwe is dan ook boekweit. Een voordeel van boekweit is dat het geen gluten bevat en rijk is aan eiwit. Doordat boekweit lager scoort op de glycemische index dan gewone granen (zoals tarwe), stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel na het eten, waardoor je minder snel weer trek hebt. Het vult dus goed!

Recept voor de boekweitpannenkoekjes:

Ingrediƫnten:
- 2 koppen boekweitmeel
- 1 ei
- Water
- Snufje zout
- Kokosolie om mee te bakken


Beleg:
- Wokgroenten
- Zelfgemaakte mayonaise


Bereidingswijze:
Meng het meel, zout, ei en water tot een dik pannenkoekbeslag. Het beslag moet nauwelijks uitvloeien. Je kunt het beslag verspreiden door met een spatel het resterende beslag uit te strijken. Draai de pannenkoek na een paar minuten om. Wok ondertussen de groenten met een snufje zout en eventueel sojasaus. Serveer de pannenkoekjes met de wokgroenten en zelfgemaakte mayonaise.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen