zondag 23 maart 2014

LOVE TO EAT | Crunchy oat cookies

Crunchy oat cookies

Een gezonde lekkernij. Een nieuwe verslaving op komst. Heerlijk als tussendoor bij een kop thee! 

Ingrediënten voor ongeveer 12 koeken
50 gram fijngemalen hazelnoten
200 gram havermout
2 eieren
3 eetlepels agavesiroop (of andere NATUURLIJKE zoetmiddelen)
50 gram gedroogde cranberry's
100 gram Vivani chocolade (of chocolade met meer dan 70%) in stukjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout met de hazelnoten. Breek de eieren erboven en voeg de agavesiroop toe. Roer alles door elkaar, meng de cranberry's en de stukjes chocolade erdoor. 

Leg het deeg op een stuk bakpapier. Leg daar een stuk bakpapier bovenop. Rol met een deegroller erover heen zodat het één geheel gaat vormen. Pak een glas (of ringvorm) van ongeveer 5 cm. Druk met dit glas ronde koeken uit het deeg. 

Leg alle koeken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de koeken 15-20 minuten in de oven. Laat ze op de bakplaat afkoelen voor ongeveer 30 minuten. 

(Recept is afkomstig uit het boek 'Lekker lang jong' van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen