Kaas- en notenstengels zonder bewerkte ingrediënten en toegevoegde
suikers? Ja, het kan! Deze kaasstengels gemaakt van noten zijn heerlijk
knapperig. Lekker met een dip van eigen gemaakte pesto of hummus, bij de soep
of een glaasje wijn.
Ingrediënten
100 g noten (70 gram pistachenoten, 30 gram ONBEWERKTE gemengde noten)
100 g havermout
40 g geraspte geitenkaas
2 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de noten in de keukenmachine fijn. Doe dit notenmeel samen met de havermout en de kaas (zorg dat je nog een handje geraspte kaas overhoud) in een kom. Breek de eieren erboven en meng alles tot een stevig deeg. Kneed dit even door.
100 g noten (70 gram pistachenoten, 30 gram ONBEWERKTE gemengde noten)
100 g havermout
40 g geraspte geitenkaas
2 eieren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de noten in de keukenmachine fijn. Doe dit notenmeel samen met de havermout en de kaas (zorg dat je nog een handje geraspte kaas overhoud) in een kom. Breek de eieren erboven en meng alles tot een stevig deeg. Kneed dit even door.
Druk het deeg op een stuk bakpapier. Leg er een ander stuk
bakpapier overheen. Rol het deeg tussen de twee stukken papier uit tot een
rechthoekige lap van 20 bij 30 cm.
Neem het bovenste stuk bakpapier er weer af en snijd de
randen van het deeg netjes recht. Snij het deeg door midden, en maak er smalle
kaasstengels van.
Strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Bak de
kaas- en notenstengels in het midden van de oven in 1015 minuten goudbruin en gaar. Laat
ze op de bakplaat afkoelen.
(Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Lekker lang jong - een voedselzandloper kookboek' van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten