zondag 27 april 2014

LOVE TO EAT | Hartige pittenkoek



Een hartige koek voor bij de thee die de suikerbehoefte verminderd. Opnieuw een recept uit het kookboek 'Lekker lang jong, een voedselzandloper kookboek' van Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk. Een plezier om de koeken te bakken - en op te eten - yum! 

Ingrediƫnten
- 100 gram havermout
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 100 gram geraspte geitenkaas
- 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de havermout met twee derde van de pitten en kaas. Meng alles, inclusief het gebroken ei, tot een stevig deeg en kneed dit door.

Leg het deeg op een stuk bakpapier. Leg hier vervolgens een stuk bladerdeeg overheen. Rol het deeg tussen de twee stukken bakpapier uit tot een rechthoekige lap. Steek met een glas van ongeveer 5 cm rondjes uit het deeg.

Strooi de resterende pitten en kaas over de koekjes. Druk dit voorzichtig aan. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen