zondag 17 augustus 2014

LOVE TO EAT | Boekweitpannenkoek met fruit en chocoladesaus


Over gezond genieten gesproken.... Zelfs de chocoladesaus. Gooi de kant en klare chocoladesaus van de supermarkt maar weg, want dit is een gezondere en lekkerder alternatief, en zo simpel. Stevia met een schepje cacao, even doorroeien en g(en)ieten maar!

Ingrediƫnten

Voor de pannenkoek

- 2 koppen boekweitmeel
- 1 ei
- water
- snufje zout
- kokosolie (of olijfolie) om in te bakken

Voor de topping
- handje aardbeien
- 1 banaan
- stevia (zonder toevoegingen!)
- cacao

Doe 2 koppen boekweitmeel, 1 ei en iets water in een beslagkom. Mix dit goed door. Is het beslag te dik? Doe er dan iets water bij. Voeg een snufje zout toe, mix het goed door. Het beslag is klaar om gebakken te worden. Bak de pannenkoek aan beide kanten, totdat het een bruine laag krijgt. Maak ondertussen de chocoladesaus. Pak een schenkkan, doe hier stevia en cacao in en meng dit met elkaar. Beleg de pannenkoek met aardbeien, banaan en giet er chocoladesaus overheen. Geniet ze!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen