woensdag 20 augustus 2014

LOVE TO EAT | Raw blueberry cheesecake


Een raw blueberry cheesecake. Gezond en puur genieten van een overheerlijke taart met alleen maar natuurlijke ingrediƫnten. Je hebt er geen oven voor nodig, alleen een keukenmachine en een vriezer!

Als je LOVETOGIVE hebt gevolgd, dan weet je dat deze taart vorig jaar al eens gepost is (klik hier om te bekijken). Ditmaal opnieuw een post, met hetzelfde recept, maar een andere foto en lay-out, omdat deze taart niet vaak genoeg in de schijnwerpers kan staan :-) Veel plezier met 'bakken'!

Klik hier voor de aardbeienvariant!

Benodigdheden bij springvorm van 25 cm.


Voor de bodem
200 gram ontpitte dadels
150 gram amandelen (onbewerkt!)
Snufje zout

Voor de topping

320 gram rauwe cashewnoten
Sap van 1 citroen
130 gram kokosolie
2 theelepels vanille poeder
4 druppels stevia
2 eetlepels rijststroop
300 gram blauwe bessen

Hoe te maken?
De bodem

Maal de (geweekte) amandelen fijn in de keukenmachine. Doe daarna de dadels er bij en maal deze samen met een snufje zout fijn. Bekleed de springvorm met bakpapier. Schep daarna het ‘beslag’ in de springvorm en druk het goed aan. Dit is de bodem.

Voor de topping

Verwarm de kokosolie totdat het vloeibaar is. Dit kan op twee manieren: in een pannetje, of in een schaaltje (doe de kokosolie in een schaaltje, zet dit schaaltje in een grotere schaal met daarin een bodempje met kokend water). Roer met een lepel door de kokosolie totdat het vloeibaar is. Doe de overige ingrediĆ«nten (BEVALVE de blauwe bessen!) in de keukenmachine en voeg daar de kokosolie aan toe. Maal dit fijn. Schep 2/3 van dit beslag in de springvorm. Dit vormt de tweede laag van de taart.

Voeg de blauwe bessen (hou een handje blauwe bessen apart) bij de overige 1/3 van het mengsel. Maal dit fijn in de keukenmachine. Schep dit beslag in de springvorm: dit vormt de derde en laatste laag van de taart. Bedek vervolgens de bovenste laag met een aantal blauwe bessen.

Zet de springvorm in de vriezer. 
Let op: zorg dat de springvorm recht staat, zodat het beslag gelijk blijft. De taart kan na ongeveer 1 uur in de vriezer te hebben gestaan geserveerd worden. Wil je de taart nog even bewaren? Laat hem dan in de vriezer staan. De taart heeft ongeveer 1 uur nodig om te ontdooien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten