zondag 24 augustus 2014

LOVE TO EAT | Superfoodtaart


Heerlijke dadeltaart met superfoods. Lekker bij een kop thee of om mee te nemen voor onderweg. 

Ingrediƫnten
- 250 gram dadels
- ongeveer 100 gram mixed superfoods: gojibessen, moerbeien, cranberry's etc.
- handje geraspte kokos
- vivani chocolade 92% 
- 100 gram hazelnoten

Maal de dadels fijn met een keukenmachine. Voeg daarbij de 100 gram superfoods en een handje kokos toe. Maal dit een paar minuten. Bekleed het bakblik met bakpapier. Leg het mengsel in het bakblik en druk dit fijn met de achterkant van een natte lepel (zodat het niet plakt). Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Smelt ondertussen de chocolade. Giet de gesmolten chocolade over de taartlaag. Strooi vervolgens de gemalen hazelnoten over de chocolade. Zet de taart ongeveer 1 uur in de koelkast. Serveer kleine stukjes bij een kopje koffie of een kopje thee. Bewaar de taart in de koelkast. Ook lekker voor onderweg/werk/school! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen