zondag 14 september 2014

LOVE TO EAT | Healthy Petit Fours


Als er tegen je gezegd wordt dat deze petit fours gemaakt zijn van dadels, noten, avocado, kokosolie, cacao, honing, vanille poeder en chocolade met meer dan 92% cacao en ze ook nog eens verrukkelijk zijn... geloof jij het dan? Het is ècht waar! Gluten-, lactose- en suikervrij! Bekijk het recept maar eens 

(Dit recept is vorig jaar al een keer gepost in een taartvorm in plaats van petit fours. Bekijk het hier.)Benodigdheden bij springvorm van 24 cm

Voor de bodem
210 gram ontpitte dadels
150 gram amandelen (ongeroosterd, onbewerkt)
Snufje zout 


Voor de chocolade crème

2 avocado’s
6 eetlepels biologisch cacao
4 eetlepels kokosolie
Honing
1 theelepel vanille poeder

Ter versiering

Vivani chocolade 92%
Handje amandelen (ongeroosterd, onbewerkt)


Hoe te maken? 

De bodem

Hou één handje met amandelen apart. Maal de rest van de (geweekte) amandelen fijn in de keukenmachine. Doe daarna de dadels er bij in en maal deze samen met een snufje zout fijn. Schep het ‘beslag’ in de springvorm en druk het goed aan. Dit is de bodem. 

De chocolade crème

Verwarm de kokosolie totdat het vloeibaar is. Dit kan op twee manieren: in een pannetje, of in een schaaltje: doe de kokosolie in een schaaltje, zet dit schaaltje in een grotere schaal met daarin een bodempje met kokend water. Roer met een lepel door de kokosolie totdat het vloeibaar is. Doe dit samen met de avocado’s (uiteraard zonder schil en pit), 6 eetlepels cacao, 1 eetlepel vanille poeder, een paar druppels honing in de blender. Maal het fijn totdat het een mooi beslag vormt. Schep ook dit beslag uit de blender en schep het in de springvorm. Dit vormt de tweede laag. 

Zet de springvorm in de vriezer. Let op: zorg dat de springvorm recht staat, zodat het beslag gelijk blijft. De taart kan in de vriezer bewaard worden. Na ongeveer 1 uur ontdooien kan de taart uit de diepvries worden gehaald. Snijd de taart in gelijke petit fours stukjes. Leg de stukjes met ongeveer 3 cm uit elkaar op bakpapier. Bestrooi elk stukje met gemalen amandelen. Doe de gesmolten vivani chocolade in een spuitzak en spuit de chocolade in lijntjes over de petit fours. Leg de gebakjes voorzichtig op een bord en bewaar in de koelkast (indien het gebak dezelfde dag geserveerd wordt, anders bewaren in de diepvries). Serveer de petit fours op een dienblad, houten plank of een etagère. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten