zondag 21 september 2014

LOVE TO EAT | Homemade popcorn


Popcorn... Lekker, maar oh zo ongezond wanneer je het haalt in de supermarkt of bij de bioscoop. Al die toevoegingen maken het van nature gezonde product (maïs) ongezond. Maar, hoe maak je zelf een verantwoorde snack van popcorn? Zelf poffen en bestrooien met kruiden, zoals paprika- en knoflookpoeder. Een lekkere en hartige snack, voor tijdens een filmpje op de bank, of (stiekem) meenemen naar de bioscoop! Leuk om te serveren of mee te nemen in uitdeel zakjes of bakjes.

Ingrediënten
- 100 gram (biologische) pofmaïs 
- Scheutje olijfolie
- 1-2 eetlepel(s) paprikapoeder
- 1-2 eetlepel(s) knoflookpoeder

Schenk een scheutje olijfolie in een pan met een dikke bodem en een deksel (bijvoorbeeld een wokpan of een braadpan). Wanneer de olijfolie warm is geworden, doe je 100 gram pofmaïs in de pan. Zet de deksel op de pan. De maïs gaat enkele minuten poffen. Haal de deksel eraf wanneer je bijna geen gepof meer hoort. Schep de popcorn in een schaal, en strooi de paprikapoeder en knoflookpoeder overheen. Hussel de popcorn door elkaar en serveren maar!

Serveertip: Leuk om te serveren in uitdeelzakjes of bakjes, o.a. te koop bij de Hema. Makkelijk om mee te nemen naar de bioscoop, of een leuke traktatie voor een verjaardag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten