zondag 7 september 2014

LOVE TO EAT | IJsbonbons


Een restaurantwaardig dessert? En uiteraard ook gezond! Bevroren banaan met een laagje chocolade (> 72% cacao) in een notendip. 

Ingrediƫnten (voor ongeveer 6 bonbons)
- 1 banaan
- 1 reep chocolade (meer dan 72% cacao, het liefst de Vivanni reep (92% cacao met natuurlijke suikers)
- 100 gram naturel noten (onbewerkt, ongeroosterd)
- Stokjes (bijvoorbeeld de cakepop stokjes)

Snijdt de banaan in 6 stukken (uiteraard zonder schil). Zorg ervoor dat de stukken recht zijn. Steek in het midden van de bananenstukken een stokje. Leg deze op een bord bedekt met bakpapier in de vriezer, voor ongeveer 1 tot 2 uur. Haal de stukken uit de vriezer wanneer deze bevroren is. Maal de noten fijn met een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de noten met een mes klein snijden. Smelt de chocolade. Dip een stukje bevroren banaan in de chocolade. Zorg ervoor dat het gehele stuk omhult is met chocolade. Dip het vervolgens in de gemalen noten. Leg het stukje op een bord bekleed met bakpapier. Doe dit vervolgens met de andere stukken. Wanneer alle stukken klaar zijn, leg je het bord in de diepvries. Serveer de ijsbonbons direct uit de vriezer. Je kunt de ijsjes uit de hand eten, maar ook serveren op een dienblad, houten plankje, schaaltje of in een papieren cakevormpje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten