zondag 30 november 2014

LOVE TO EAT | Appelcake met kaneel en noten


Ja echt, hij is overheerlijk (èn gezond)! Een appelcake met dadels en kaneel, bedekt met een notenlaag. Lekker op deze koude dagen met een warme kop thee!

Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 1 (grote) appel
- 125 gram dadels
- 30 gram onbewerkte noten (zoals walnoten, hazelnoten, amandelnoten)
- 2 eieren
- 2 eetlepels kaneel
- 50 gram kokosolie
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel in blokjes. Doe daarna de dadels even in de keukenmachine of snijd de dadels met een mes in stukjes. Doe de blokjes appel en stukjes dadel samen met de kaneel en wijnsteenbakpoeder in een kom. Meng alles goed door elkaar. Doe vervolgens het amandelmeel bij het mengsel en roer dit goed door. Smelt de kokosolie (een klein schaaltje vullen met kokend water, een grotere schaal met de kokosolie er boven opzetten  en wachten totdat het gesmolten is) en voeg dit samen met de 2 eieren aan het mengsel toe. Meng het door elkaar. Bekleed vervolgens een cakeblik met bakpapier en schep het mengsel er in. Verdeel het beslag goed en strijk glad met een lepel. Mix de noten in grove stukken in een keukenmachine en strooi het over het mengsel in de bakblik. Druk de noten iets aan met een lepel. Zet de cake 40-50 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is, door er met een satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er redelijk droog uit? Dan is je cake gaar. Haal de cake met het bakpapier uit het bakblik en laat even afkoelen. Eetsmakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten