zondag 21 juni 2015

LOVE TO EAT | Dadelrepen


Lekker handig, dat zijn ze. Deze dadelrepen zijn ideaal voor onderweg, als tussendoortje, als het 'vieruurtje', als het koekje bij de koffie of thee. Gezond, vullend en lekker! 

Ingrediënten voor 10 stuks
500 gram ontpitte dadels
100 gram walnoten
1 eetlepel gesmolten kokosolie
100 gram chocolade (liefst >85% cacao, bijvoorbeeld Vivani 97% reep)

Maal de ontpitte dadels fijn in de keukenmachine. Voeg de walnoten toe. Maal tot het een korrelige massa vormt en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe. Schep het in de siliconen bakvorm* en druk het goed aan met een natte lepel. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie. Schep de gesmolten chocolade op de dadelrepen. Strijk de chocolade glad met een lepel. Zet de bakvorm met de repen voor ongeveer 1 uur in de koelkast. Smullen maar!

* Er zijn siliconen bakvormen verkrijgbaar met rechthoekige repen, bijvoorbeeld van Tupperware. Heb je dit niet bij de hand, gebruik dan een vierkante bakvorm en snijdt het geheel in rechthoekige repen.  

VARIËREN
Deze repen zijn ideaal om verschillende ingrediënten te gebruiken. Voeg er bijvoorbeeld citroensap bij, of cacao, of gemengde noten, of chiazaad. Combineer met de ingrediënten die jij lekker vindt! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten