zondag 14 juni 2015

LOVE TO EAT | Raw Mango CheesecakeYUM, een zomertaart! Deze raw mango cheesecake heeft een frisse citroensmaak. Heerlijk op een zonnige dag! 

Ingrediënten (taartvorm 20 cm)
* Eerste laag – Bodem van dadels en noten
250 gram ontpitte dadels
100 gram gemengde noten (onbewerkt, ongezouten)
Klein beetje vanille
1 eetlepel gesmolten kokosolie


* Tweede laag – Citroen- en cashewnotenvulling
300 gram cashewnoten
Klein beetje zout en vanille
Twee eetlepels gesmolten kokosolie
5 eetlepels sap van biologische citroen
Rasp van de schil van 3 biologische(!) citroenen
1 eetlepel honing


* Derde laag – Mangotopping
Twee verse mango’s
3 eetlepels gesmolten kokosolie
1 theelepel honing


Eerste laag
Maal de gemengde noten in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een bakje. Maal vervolgens de ontpitte dadels fijn in de keukenmachine (het wordt korrelig). Voeg het zout, vanille en de gesmolten kokosolie toe en maal tot het goed met elkaar gemengd is.

Bekleed de onderkant van de bakvorm (20 cm) met bakpapier. Doe het dadel- en notenmassa in de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Tip: maak de onderkant van de lepel iets nat, zodat de dadels niet blijven plakken.  Zet het ondertussen in de koelkast.

Tweede laag
Maal de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Schep dit ‘beslag’ in de taartvorm. Dit vormt de tweede laag. Laat het minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Derde laag
Snijdt de mango in stukken. Doe de ingrediënten voor de derde laag in een keukenmachine en maal dit fijn. Dit wordt een gladde massa. Giet de mangotopping op de tweede laag van de taart. Strijk het vervolgens met een lepel recht. Zet de taart in de vriezer voor minstens 2 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten