zondag 25 mei 2014

LOVE TO EAT | Borrelnoten van kikkererwten


De croutons voor in de salade, de knapperige borrelnoten in de avonduren en de vier-uur-snacks. Deze geroosterde kikkererwten zijn veelzijdig. Een gezond alternatief die een extra bite geeft aan een maaltijd. Met dank aan Anniek, die dit recept heeft gevonden, geprobeerd en heeft gedeeld. Bekijk haar instagram voor heerlijke en gezonde recepten! 

Ingrediƫnten
- kikkererwten (het liefst zelf weken, anders uit blik)
- (rijst)olie
- kruiden naar keus, bijvoorbeeld komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma en zeezout. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Droog de kikkererwten goed af. Doe de kikkererwten met een scheut (rijst)olie in een schaal. Voeg de kruiden naar smaak toe. Meng dit goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de kikkererwten op. Bak ze voor ongeveer 40 minuten in de oven. Even laten afkoelen en daarna klaar om van te smullen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen