zondag 18 mei 2014

LOVE TO EAT | Zoete aardappel uit de oven


Een restaurantwaardig bijgerecht: zoete aardappel uit de oven. Een gezond alternatief voor de 'normale' piepers: bomvol vitamine A en C, kalsium, magnesium, kalium en hebben maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan de blauwe bes. Daarnaast bevatten ze minder koolhydraten en relatief meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten. En.. ze zijn overheerlijk!

Ingrediƫnten
- 2-3 zoete aardappelen
- 2-3 el kokosolie of olijfolie
- (2 takjes) rozemarijn
- grof zeezout
- zwarte peper
- bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in grove schuine partjes. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes. Leg de partjes zoete aardappel met de rozemarijnblaadjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Voeg kokosolie of olijfolie, een snuf zeezout en wat peper toe en meng alles goed door elkaar. Dit kan voor 15 minuten in de oven. Zet na een kwartier de oven voor 10 minuten op de grillfunctie, zodat de aardappelen een lekker knapperig korstje krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen